Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Σχέση.

Επανόρθωση.

Ανάπτυξη.

Ψυχολόγος Γλυφάδα,  Άννα Φαρδή. Κλινική Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος,Ψυχοθεραπεύτρια M.Sc.

Η Άννα Ι. Φαρδή Ψυχολόγος με έδρα την Γλυφάδα, σπούδασε Ψυχολογία στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2000-2004), όπου αποφοίτησε με Άριστα. Εν συνεχεία, έλαβε την ειδικότητα της στο κλάδο της Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σε τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα ειδίκευσης όπου αρίστευσε (2006-2009).

Το ενδιαφέρον της για τη θεωρία του δεσμού την οδήγησε να εκπαιδευτεί με την Dr Carol George (Πανεπιστήμιο Padova, Italy & Mills College, California, USΑ) στη θεωρία του δεσμού και την αξιολόγηση του τύπου δεσμού σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες μέσω παιχνιδιού και προβολικών εργαλείων (π.χ. AAP, ADP). Η κατανόηση της σημαντικότητας του ασφαλούς δεσμού στη ζωή μας και η εκπαίδευση της στη διαπροσωπική νευροβιολογία την οδήγησε να εξειδικευθεί στο βραβευμένο πρόγραμμα με Ainsworth-Bowlby Award, Circle of Security Parenting για την προαγωγή του ασφαλούς δεσμού γονέα-βρέφους/νηπίου αλλά και δασκάλου-παιδιού από τους ιδρυτές του προγράμματος (Cooper, Hoffman, Powell) Spokane, USA το οποίο εφαρμόζει σε ομάδες γονέων, εγκύων και φροντιστών με βάση τις αρχές της Ainsworth Attachment Clinic.


Παράλληλα, από τις μεταπτυχιακές σπουδές της έχει εκπαιδευτεί στη ψυχολογική αξιολόγηση με ποικίλα τεστ προσωπικότητας, νοημοσύνης, μαθησιακά και νευροψυχολογικά, όπως και στην ψυχοεκπαιδευτική αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, στον επαγγελματικό προσανατολισμό και στη συμβουλευτική καριέρας.


Έχει παρακολουθήσει ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας παιδιού, εφήβου και ενήλικα στις αντίστοιχες Ελληνικές Εταιρείες Ψυχανάλυσης και Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, όπως και στο Anna Freud Centre, London και στη Tavistock Centre (brief psychoanalytic therapy, mentalization based therapy for children, reflective parenting). Συνεχίζει την εκπαίδευση της στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία στην ΕΕΨΨΠΕ.


Έχει άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος με αριθμό: 18229/09-06-2006/Νομαρχία Αθηνών


Η κλινική της εμπειρία αποκτήθηκε από την συνεργασία με το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Αττικής (6 μήνες), το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγ. Παρασκευής (6 μήνες), το Δρομοκαίτειο Θεραπευτήριο (1 έτος), το Αιγηνήτειο Νοσοκομείο στο Ψυχιατρικό και Ψυχολογικό Τμήμα (2 έτη), το Τμήμα Εφήβων του Γ. Γεννηματά (1 έτος), το Ψυχιατρικό και Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Αττικόν (3 έτη). Από το 2008 συνεργάζεται με ποικίλους ιδιωτικούς φορείς. Παράλληλα, τα τελευταία 8 έτη είναι υπεύθυνη ψυχολόγος στο Χριστοδούλειο ίδρυμα παιδικής προστασίας. Η κλινική της εμπειρία αφορά παιδιά, εφήβους, ενήλικες και γονείς σχετικά με την ψυχολογική αξιολόγηση με ψυχομετρικά εργαλεία, την γνωστική/μαθησιακή αξιολόγηση, την ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής προσέγγισης, τη συμβουλευτική γονέων και την προαγωγή του ασφαλούς δεσμού σε γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας.


Αναλαμβάνει ένα φάσμα δυσκολιών παιδιών και εφήβων όπως: Δυσκολίες προσαρμογής, άγχος, άγχος αποχωρισμού, φοβίες, τικ, σχολικές δυσκολίες, σχολική άρνηση, μαθησιακά, σχολική φοβία, ΔΕΠΥ, Asperger, συναισθηματική ανωριμότητα, σωματοποιήσεις, ψυχοσωματικά, χρόνιες ασθένειες, διαταραχές στον ύπνο, ενούρηση, εγκόρπιση, νοητική αναπηρία, αναπτυξιακές διαταραχές, κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση, εκρήξεις θυμού, δυσκολίες συμπεριφοράς, αυτοτραυματισμός, υιοθεσία, αναδοχή.


Αναλαμβάνει και ένα ευρύ φάσμα δυσκολιών ενηλίκων όπως: αγχώδεις διαταραχές (κρίση πανικού, φοβίες, αγοραφοβία, ειδική φοβία), συναισθηματικές διαταραχές (κατάθλιψη, δυσθυμία, διπολική διαταραχή), δυσκολίες στη προσωπικότητα, χαμηλή αυτοεκτίμηση, αναστολή, αυτοτραυματισμοί, παρορμητικότητα, δυσκολία στις διαπροσωπικές σχέσεις, πένθος/απώλεια, διαταραχές διατροφής, δυσκολίες ύπνου, σωματοποιήσεις, ψυχοσωματικά.


Διατηρεί συνεργασία με τον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Σύλλογο Ασθενών με ΙΦΝΕ, όπου αρθρογραφεί και δημιούργησε τα έντυπα του συλλόγου για να ενημερώνουν οι γονείς το σχολείο για τη νόσο και τις προεκτάσεις της στη καθημερινότητα του παιδιού/εφήβου.


Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κλινικών Ψυχολόγων και μέλος της British Psychological Society.


View Details
Sold Out