Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Σχέση.

Επανόρθωση.

Ανάπτυξη.

Προαγωγή Ασφαλούς Δεσμού

«Νομίζουμε ότι επειδή γνωρίζουμε ότι ένα και ένα κάνουν δύο, κατανοούμε το δύο. Αλλά για να καταλάβουμε το δύο χρειάζεται να καταλάβουμε πρώτα το ΚΑΙ» . RUMI, philosopher.

«Δεν υπάρχει παιδί υπάρχει παιδί ΚΑΙ κάποιος» Winnicott, 1984. 

Μόλις το καταλάβουμε το ΚΑΙ θα δούμε ότι το ΚΑΙ υπάρχει παντού και η ζωή μας αρχίζει να αλλάζει.+ 


Κάποια βρέφη μπορεί να μην κοιμούνται καλά, άλλα να μην δέχονται το στήθος, άλλα να μην το αποχωρίζονται, άλλα να φαίνονται αποσυρμένα και άλλα αγχώδη και σε εγρήγορση. Άλλα είναι προσκολλημένα στη μητέρα, άλλα αποφεύγουν το βλέμμα της. Άλλα βρέφη φαίνονται καλά στον εξωτερικό παρατηρητή όμως η μητέρα ανησυχεί. Κάποιοι γονείς νιώθουν αβεβαιότητα και άγχος για τη γονεικότητα.

Η σχέση γονέα-βρέφους έχει μια ιστορία. Ο γονέας έχει ήδη μια μακρά ιστορία, ενώ το βρέφος τώρα τη διαμορφώνει. Ο ειδικός μπορεί να διακρίνει πώς αυτές οι δύο ιστορίες αλληλεπιδρουν και επηρεάζουν καθημερινές λειτουργίες ύπνου, διατροφής, παιχνιδιού, διέγερσης και ρύθμισης.

Γονείς οι οποίοι ανησυχούν για το βρέφος τους ή γονείς που επιθυμούν να ενημερώνονται μπορούν να ενισχυθούν στη γονεικότητα τους μέσω της ανάπτυξης της ικανοτητας να παρατηρούν και να ερμηνεύουν τη συμπεριφορά του βρέφους με όρους συναισθηματικών αναγκών του ίδιου πέρα από τις δικές τους ασυνείδητες προβολές ωστε να ενδυναμωθεί ο συναισθηματικός συντονισμός, η ευαίσθητη ανταπόκριση και η ικανότητα εν-νόησης του γονέα και να εγκατασταθεί ένας ασφαλής δεσμός.


O δεσμός μεταξύ του γονέα και του βρέφους καθορίζει την ικανότητα του παιδιού να εγκαθιδρύει σχέσεις με άλλους, να εκφράζει τα συναισθήματα του και να αντιμετωπίζει δύσκολες προκλήσεις.


Το πρόγραμμα και η θεραπευτική παρέμβαση ακολουθούν τις αρχές της Ainsworth Attachment Clinic , του Circle of Security International και του Circle of Security Intervention με βάση την ψυχαναλυτική θεωρία και τη θεωρία του δεσμού Η πρώιμη παρέμβαση Circle of Security Intervention βασίζεται στην εξατομικευμένη αξιολόγηση του δεσμού του βρέφους/νηπίου με τον γονέα την συνέντευξη με τους γονείς, και την εξατομικευμένη παρέμβαση για να διευκολυνθεί ο δεσμός.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες αυξάνει την αίσθηση αυτοαποτελεσματικότητας του γονεα (υψηλή συσχέτιση) και μετακινεί τον δεσμό σε ασφαλή (μέτρια προς υψηλή συσχέτιση).  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

View Details
Sold Out