Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Σχέση.

Επανόρθωση.

Ανάπτυξη.

Ψυχοθεραπεία Για Παιδιά 2 έως 6 Ετών

Ένα παιδί 2 έως 6 ετών μπορεί να εμφανίζει δυσκολίες στον ύπνο, δυσκολίες στην πρόσληψη τροφής, δυσκολίες στον έλεγχο των σφιγκτήρων, δυσκολία στον αποχωρισμό, υπερκινητικότητα, εκρήξεις θυμού, άγχος, σωματοποιήσεις, θλίψη, πένθος ή κάποιο χρόνιο νευροαναπτυξιακό, μεταβολικό ή οργανικό νόσημα.

Η ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής προσέγγισης σε παιδιά 2 έως 6 ετών μπορεί να βοηθήσει το παιδί προσχολικής ηλικίας εντός ενός ασφαλούς και σταθερού πλαισίου και μέσω μιας σχέσης με έγνοια και της χρήσης των παιχνιδιών να ανακουφιστεί από δύσκολα συναισθήματα άγχους, θλίψης, θυμού, να επεξεργαστεί τα συναισθήματα του και τις εσωτερικές του συγκρούσεις που επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την εικόνα του ώστε να επανέλθει με βάση το δυναμικό του στην αναμενόμενη πορεία ανάπτυξης.


Σημειώνεται ότι αυτή είναι μια αδρή περιγραφή της ψυχοθεραπείας για παιδιά 2 έως 6 ετών. Οι στόχοι της ψυχοθεραπείας για παιδιά 2 έως 6 ετών είναι κάθε φορά εξατομικευμένοι ανάλογα με την ηλικία εντός του φάσματος της προσχολικής ηλικίας, της κλινικής εικόνας του παιδιού και του δυναμικού του.

Απαραίτητη είναι η παράλληλη συμβουλευτική των γονέων ώστε να κατανοήσουν τις δυσκολίες του παιδιού τους και να μπορέσουν να το υποστηρίξουν στην εξέλιξη του.

View Details
Sold Out