Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Σχέση.

Επανόρθωση.

Ανάπτυξη.

ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ 2 ΕΩΣ ΚΑΙ 5 ΕΤΩΝ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥ ΓΟΝΕΑ-ΠΑΙΔΙΟΥ

CIRCLE OF SECURITY PARENTING (R) 


Κάποιες φορές όλοι οι γονείς νιώθουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τί πραγματικά έχει ανάγκη από εμάς το παιδί μας. Φανταστείτε πώς θα νιώθατε εάν μπορούσατε να κατανοήσετε τί πραγματικά σας ζητάει το παιδί σας. Το πρόγραμμα Circle of Security Parenting βασίζεται σε πενήντα έτη έρευνας στο δεσμό και στη νευροβιολογία για το πώς μπορεί να υποστηριχθεί και να ενδυναμωθεί ο ασφαλής δεσμός στη σχέση γονέα-παιδιού.


Εφαρμογή:

Εάν έχετε ερωτήσεις όπως:

· Γιατί συμπεριφέρεται έτσι; Τί έχει πραγματικά ανάγκη;

· Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου στη κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη;


ή αν θέλετε να:


· Κατανοήσετε τον συναισθηματικό κόσμο του παιδιού μέσω του να μάθετε να αναγνωρίζετε τις συναισθηματικές ανάγκες του

· Δείτε πίσω από τη συμπεριφορά και να ικανοποιήσετε τις ανάγκες της σχέσης

· Υποστηρίξετε την ικανότητα του παιδιού να ρυθμίζει τα συναισθήματα του

· Βοηθήσετε την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης του

· Αναγνωρίσετε τί συμβαίνει μέσα στο παιδί σε στιγμές έντασης και δύσκολης συμπεριφοράς (εκρήξεις θυμού, γκρίνια, δυσκολίες συμπεριφοράς, κ.α.)

· Καθορίσετε τί έχει ανάγκη το παιδί εκείνη τη στιγμή ώστε να ηρεμήσει, να ακούσει και να μάθει

· Επιλέξετε μια στρατηγική να απαντήσετε στις ανάγκες του παιδιού και να διαμορφώσετε τη συμπεριφορά του

· Βιώσετε μεγαλύτερη χαρά και συνεργασία στη σχέση σας με το παιδί σας

· Νιώθετε πιο χαρούμενοι, ικανοί και αποτελεσματικοί στη σχέση σας με το παιδί σας


Το πρόγραμμα αυτό σε ομάδες γονέων με παιδιά 2 έως και 5 ετών σας παρέχει έναν εύχρηστο και πρακτικό χάρτη των συναισθημάτων, των αναγκών και της συμπεριφοράς του παιδιού. Βασίζεται σε συγκεκριμένα θέματα που έχει βρεθεί ότι είναι απαραίτητα για την συναισθηματική ασφάλεια. Μαθαίνετε πώς να παρατηρείτε τη συμπεριφορά του παιδιού σας και να την ερμηνεύετε με βάση τις συναισθηματικές ανάγκες του. Δουλεύετε πώς να βλέπετε πιο καθαρά το ίδιο το παιδί σας και τις ανάγκες του πέρα από τις προβολές που κάνει ο κάθε γονέας ασυνειδήτως. Έτσι έχετε επιλογές και ανοίγετε μπροστά σας ένας νέος δρόμος συναισθηματικού συντονισμού με το ίδιο το παιδί σας.


Δεν έχει στόχο να σας δώσει συνταγές για το πώς να μεγαλώσετε τα παιδιά σας αλλά να σας δείξει τις έμφυτες ανάγκες των παιδιών και να σας υποστηρίξει να βρείτε τον δικό σας τρόπο να απαντήσετε σε αυτές με τη δική σας σοφία δίνοντας στο παιδί μια αίσθηση συναισθηματικής ασφάλειας και αξιόπιστης ικανότητας γονεικότητας.


Δεν έχει ως στόχο την άμεση τροποποίηση της συμπεριφοράς αλλά τη μετάφραση της συμπεριφοράς του παιδιού καθώς η συμπεριφορά είναι τα συναισθήματα και οι ανάγκες που προσπαθούν να ακουσθούν στο περιβάλλον του παιδιού.


Δεν έχει ως στόχο τον ιδανικό γονέα, καθώς δεν υπάρχει. Ο στόχος είναι ο αρκετά καλός γονέας που παρατηρεί, καταλαβαίνει πότε υπήρξε ρήξη στη σχέση ή στο ρόλο του και επανορθώνει.


Γιατί ασφαλή δεσμό;

- Αποτελεί μια έμφυτη βιολογική και κοινωνική ανάγκη του παιδιού

- Τα μέρη του εγκεφάλου που σχετίζονται με την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη αναπτύσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

- Αποτελεί το ψυχικό ανοσοποιητικό σύστημα καθώς αυξάνει την ψυχική ανθεκτικότητα στις αρνητικές επιδράσεις του ψυχολογικού στρες

- Προάγει την παιδική δημιουργικότητα, την λειτουργική αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής και την ψυχική υγεία

- Προάγει την θετική κοινωνική συμπεριφορά, την αίσθηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση, την αυτορρύθμιση, και μειώνει την επιθετικότητα

- Προωθεί την αναγνώριση, την λειτουργική έκφραση και ρύθμιση των θετικών και των αρνητικών συναισθημάτων

- Αυξάνει την αποτελεσματικότητα στην μάθηση και προβλέπει την μαθησιακή επιτυχία

- Προάγει την αυτοεκτίμηση του παιδιού και όλα τα οφέλη διαρκούν μια ζωή.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 10  συναντήσεις μιάμισης ώρας. Διεξάγεται σε μικρές ομάδες μητέρων, μπαμπάδων, γονέων. Διεξάγεται και ατομικά. Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν την παρακολούθηση DVD, την χρήση πρακτικών και εύχρηστων γραφικών σχημάτων με τις βασικές συναισθηματικές και σχεσιακές ανάγκες των παιδιών, βιωματικές ασκήσεις, ασκήσεις ενδοσκόπησης και συζήτηση. Εντός ενός ασφαλούς χώρου με αποδοχή και κατανόηση οι γονείς μπορούν να βρουν ανακούφιση από τις φυσικές ανησυχίες αλλά και τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να σκεφτούν για τον εαυτό, το παιδί, τη γονεικότητα και τη σχέση.

Σύμφωνα με ερωτηματολόγια των γονέων μετά το πέρας του προγράμματος:

- 87% των γονέων μετά την παρακολούθηση του προγράμματος αναφέρουν ότι τα επίπεδα στρες τους στην αλληλεπίδραση με το παιδί μειώθηκε σημαντικά .

- 93% των γονέων μετά την παρακολούθηση του προγράμματος αναφέρουν ότι η σχέση τους με το παιδί τους βελτιώθηκε σημαντικά.

Το πρόγραμμα γίνεται υπό την εποπτεία της Ainsworth Attachment Clinic - Circle of Security International.
View Details
Sold Out