Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Σχέση.

Επανόρθωση.

Ανάπτυξη.

ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΒΡΕΦΗ 0 ΕΩΣ ΚΑΙ 2 ΕΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥ ΓΟΝΕΑ-ΒΡΕΦΟΥΣ 

CIRCLE OF SECURITY PARENTING (R) 


Τα παιδιά δεν έρχονται με οδηγίες χρήσης. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να το δούμε. ..Tα παιδιά είναι οι οδηγίες χρήσεως καθώς από την στιγμή της γέννησης τους κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να μας πούν τί έχουν ανάγκη. Επειδή οι εγγενείς συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών μας συχνά είναι κρυμμένες στην καθημερινή βιασύνη και προσπάθεια της γονεικότητας, αυτό το πρόγραμμα σε ομάδες γονέων με βρέφη 0 έως και 2 ετών έχει διαμορφωθεί ώστε να σας βοηθήσει να γνωρίσετε τις ανάγκες των βρεφών τις οποίες άλλοι συχνά παραβλέπουν.


Το πρόγραμμα Circle of Security Parenting σε ομάδες γονέων με βρέφη 0 έως και 2 ετών βασίζεται σε πενήντα έτη έρευνας στο δεσμό και στη νευροβιολογία για το πώς μπορεί να υποστηριχθεί και να ενδυναμωθεί ο ασφαλής δεσμός στη σχέση γονέα-βρέφους. Έχει τιμηθεί με το Bowlby-Ainsworth Award ως πρόγραμμα προαγωγής του ασφαλούς δεσμού και το 2019 παρουσιάστηκε η αναθεωρημένη έκδοση του. Παρέχει έναν εύχρηστο και πρακτικό χάρτη της συμπεριφοράς, των συναισθηματικών αναγκών και των συναισθημάτων του βρέφους. Με αυτό το χάρτη μπορείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις όπως:

Τί έχει πραγματικά ανάγκη; Πώς μπορώ να βοηθήσω το μωρό μου στη κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη; Μαθαίνετε πώς να παρατηρείτε τη συμπεριφορά του βρέφους και να την ερμηνεύετε με βάση τις συναισθηματικές ανάγκες του. Δουλεύετε πώς να βλέπετε πιο καθαρά το ίδιο το βρέφος και τις ανάγκες του πέρα από τις προβολές που κάνει ο κάθε γονέας ασυνειδήτως. Έτσι έχετε επιλογές και ανοίγετε μπροστά σας ένας νέος δρόμος συντονισμού με το ίδιο το βρέφος σας. Με αυτό το τρόπο μπορείτε να βιώσετε μεγαλύτερη χαρά και συνεργασία στη σχέση σας με το βρέφος σας και να νιώθετε πιο χαρούμενοι, ικανοί και αποτελεσματικοί στη σχέση σας με το βρέφος σας. Ο εύχρηστος χάρτης κάνει κατανοητή τη σύνδεση της ανάπτυξης του μωρού, του δεσμού, της συναισθηματικής συν-ρύθμισης και της μάθησης.

Γιατί ασφαλή δεσμό; 

- Αποτελεί μια έμφυτη βιολογική και κοινωνική ανάγκη του παιδιού

- Τα μέρη του εγκεφάλου που σχετίζονται με την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη αναπτύσσονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

- Αποτελεί το ψυχικό ανοσοποιητικό σύστημα καθώς αυξάνει την ψυχική ανθεκτικότητα στις αρνητικές επιδράσεις του ψυχολογικού στρες

- Προάγει την παιδική δημιουργικότητα, την λειτουργική αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής και την ψυχική υγεία

- Προάγει την θετική κοινωνική συμπεριφορά, την αίσθηση εμπιστοσύνης, την ενσυναίσθηση, την αυτορρύθμιση, και μειώνει την επιθετικότητα

- Προωθεί την αναγνώριση, την λειτουργική έκφραση και ρύθμιση των θετικών και των αρνητικών συναισθημάτων

- Αυξάνει την αποτελεσματικότητα στην μάθηση και προβλέπει την μαθησιακή επιτυχία

- Προάγει την αυτοεκτίμηση του παιδιού και όλα τα οφέλη διαρκούν μια ζωή.


Είναι κοινώς αποδεκτό στην κλινική και ερευνητική κοινότητα ότι τα παιδιά με ασφαλή δεσμό είναι περισσότερο ικανά να: 

- Απολαμβάνουν περισσότερες χαρούμενες στιγμές με τους γονείς τους

- Νιώθουν λιγότερο θυμό με τους γονείς τους

- Να στρέφονται στους γονείς τους για βοήθεια σε δύσκολες στιγμές

- Λύνουν προβλήματα μόνα τους

- Τα πηγαίνουν καλά με τους φίλους τους

- Έχουν μακρόχρονες, ουσιαστικές σχέσεις

- Λύνουν τα προβλήματα με τους φίλους τους

- Έχουν καλύτερες σχέσεις με τα αδέρφια τους

- Έχουν υψηλότερη αυτοεκτίμηση

- Γνωρίζουν ότι τα περισσότερα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν

- Εμπιστεύονται ότι καλά πράγματα θα έρθουν στο δρόμο τους στη ζωή

- Εμπιστεύονται τους ανθρώπους που αγαπούν

- Ξέρουν πώς να είναι καλοσυνάτα στους γύρω τους.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 συναντήσεις μιάμισης ώρας. Διεξάγεται σε μικρές ομάδες γονέων με βρέφη έως 24 μηνών. 

Διεξάγεται και ατομικά.

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν την παρακολούθηση DVD, την χρήση πρακτικών και εύχρηστων γραφικών σχημάτων με τις βασικές συναισθηματικές και σχεσιακές ανάγκες των παιδιών, βιωματικές ασκήσεις, ασκήσεις ενδοσκόπησης και συζήτηση. Εντός ενός ασφαλούς χώρου με αποδοχή και κατανόηση οι γονείς μπορούν να βρουν ανακούφιση από τις φυσικές ανησυχίες αλλά και τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να σκεφτούν για τον εαυτό και την γονεικότητα τους.


Σύμφωνα με ερωτηματολόγια των γονέων μετά το πέρας του προγράμματος:

- 87% των γονέων μετά την παρακολούθηση του προγράμματος αναφέρουν ότι τα επίπεδα στρες τους στην αλληλεπίδραση με το παιδί μειώθηκε σημαντικά . 

- 93% των γονέων μετά την παρακολούθηση του προγράμματος αναφέρουν ότι η σχέση τους με το παιδί τους βελτιώθηκε σημαντικά.

Το πρόγραμμα γίνεται υπό την εποπτεία της Ainsworth Attachment Clinic - Circle of Security International.

  


View Details
Sold Out