Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Κονδύλη 11 και 
Σάββα Λαζαρίδη 4Α
Γλυφάδα, 16675

Σχέση.

Επανόρθωση.

Ανάπτυξη.

Μακρόχρονη Ψυχοθεραπεία Ενήλικα

Η ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής προσέγγισης για ενήλικες βασίζεται στην ψυχαναλυτική θεωρία. Ως θεραπευτική προσέγγιση βοηθάει το άτομο να κατανοήσει και να επιλύσει τις δυσκολίες του μέσω της επίγνωσης του εσωτερικού του κόσμου και της επίδρασης του στις σχέσεις στο εδώ και τώρα και στο παρελθόν. Στόχος είναι μια βαθιά αλλαγή στην προσωπικότητα και στη συναισθηματική ανάπτυξη.


Η ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής προσέγγισης για ενήλικες βοηθάει ανθρώπους με διαταραχές να κατανοήσουν και να αλλάξουν σύνθετες, βαθιές και ασυνείδητα ριζωμένες συναισθηματικές και διαπροσωπικές δυσκολίες και συνεπώς μειώνονται τα συμπτώματα και ανακουφίζεται το άτομο από τη δυσφορία.


Μερικοί άνθρωποι αναζητούν βοήθεια για συγκεκριμένες διαταραχές, όπως αγχώδεις διαταραχές, συναισθηματικές διαταραχές, διαταραχές διατροφής, ψυχοσωματικά. Άλλοι άνθρωποι αναζητούν βοήθεια για ένα πιο διάχυτο αίσθημα θλίψης, άγχους, κενού, μοναξιάς, δυσκολίες στη συγκέντρωση, δυσκολία στη διαμόρφωση ικανοποιητικών σχέσεων, μη ικανοποίηση από την εργασία.


Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία επεκτείνεται σε ένα εύρος. Μπορεί να υποστηρίξει το άτομο σε μια οξεία κρίση, ή σε μια σοβαρή οργανική νόσο με στόχο την υγιή προσαρμογή και την ανάπτυξη λειτουργικών στρατηγικών αντιμετώπισης. Μπορεί να διευκολύνει το άτομο να βρεί τις λέξεις για να εκφράσει τις εμπειρίες που βιώνει με τα συνοδά συναισθήματα και σκέψεις ώστε να μειωθεί μια αίσθηση σύγχυσης ή κενού, να βοηθήσει το άτομο να ανακαλύψει και να αποδεχτεί έναν ατομικό αληθινό εαυτό, αλλά και να δεί την σχέση του εδώ και τώρα με το εκεί και τότε του παρελθόντος. Στο άτομο ανοίγονται νέοι δρόμοι και νέες επιλογές για να αποφασίσει τί θα κάνει με το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.

Ο θεραπευτής μέσα από τη σχέση αποτελεί τον συνοδοιπόρο ο οποίος ακούει, αντέχει και ερμηνεύει ώστε να ανακαλύψει το ίδιο το άτομο τη δική του αλήθεια.


Προσωπικά κατανοώ την ψυχοθεραπεία ως ένα χώρο ασφάλειας και αποδοχής εντός του οποίου το άτομο μπορεί να λάβει ανακούφιση σε δύσκολες στιγμές της ζωής του, αλλά και να διευκολυνθεί να εξερευνήσει οπτικές του εαυτού του ώστε να λαμβάνει την περισσότερο δυνατή ικανοποίηση στην πραγματικότητα της ζωής του. Όλα τα προαναφερόμενα έχουν ως βάση μια σχέση εμπιστοσύνης και έγνοιας.


View Details
Sold Out